est
? (0 €)
Ettevõte Tooted Uudised Tasub teada Šokolaadipoed Retseptid Maiasmoka kohvik Retseptid Kontakt

Eeposekangelased koonduvad ühtsesse rahvuslikku šokolaadisarja

Vabariigi aastapäeva eel uuendas Kalev populaarsete 300-grammiste šokolaadide Kalevipoeg, Kalev ja Linda pakendeid ning koondas need ühtsesse rahvuslikku Eepose sarja.

Kalevi ja Linda pakendid, mis on aastate jooksul korduvalt muutunud, kujundati nüüd Kalevipoja pakendi sarnaseks, mis on muutmata kujul olnud kasutuses juba üle 40 aasta.

Vabariigi aastapäeva eel uuendas Kalev populaarsete 300-grammiste šokolaadide Kalevipoeg, Kalev ja Linda pakendeid ning koondas need ühtsesse rahvuslikku Eepose sarja.

Kalevi ja Linda pakendid, mis on aastate jooksul korduvalt muutunud, kujundati nüüd Kalevipoja pakendi sarnaseks, mis on muutmata kujul olnud kasutuses juba üle 40 aasta.

“Erinevalt Kalevipojast pole šokolaadide Kalev ja Linda pakend pidevate muutuste tõttu tarbijate mälus nii hästi kinnistunud kui Kalevipoja pakend. Seetõttu tundus loogiline ühendada kõik kolm eeposekangelastest inspireeritud toodet ühtsesse rahvuslikku Eepose sarja,” selgitas Kalevi turundusjuht Anne Tääkre.

Omaaegse Kalevi peakunstniku Ilse Rosenfeld-Lepiksoni loodud Kalevipoja-motiivi eeskujul joonistasid samas stiilis Kalevi ja Linda reklaamiagentuuri Identity disainer Maret Põldre koostöös loovjuht Ionel Lehariga. Iga šokolaaditahvli tagaküljele lisandus väike tutvustav jutt konkreetse eeposekangelase kohta.

“Turistidele Eestit tutvustades oleme oma rahvuseepose jätnud tahaplaanile. Kalevipoeg, Kalev ja Linda on rahvuslikud kinkešokolaadid, mis sobivad ühest küljest hästi tutvustama väliskülalistele Eesti rahvuslikku mütoloogiat ja teisalt tuletama kohalikele meelde meie muistset minevikku ja sellest pajatavat rahvuseepost,” ütles Tääkre.

Eepose šokolaadidest vanim on Kalevipoeg, mille tootmist alustati Kalevis juba ca 50 aastat tagasi. Kalevipoeg kuulub tarbijauuringute põhjal ka Eestis enim ostetud šokolaadide etteotsa.

Šokolaad Kalev lisandus kommivabriku sortimenti vaid mõned aastad pärast Kalevipoja turuletulekut, s.o. 1960.-ndate lõpus. Kõige uuem Eepose šokolaadidest on Linda, kuid sellelgi maiusel on vanust juba 30 aastat.

© 2021 AS Kalev, All Rights Reserved