est
? (0 €)
Ettevõte Tooted Uudised Tasub teada Šokolaadipoed Retseptid Maiasmoka kohvik Retseptid Kontakt

Kalevi müügitulu kasvas ligi 29 miljoni euroni

Müügimahtude kasv ja turuosa suurenemine kergitasid 2011. aastal AS Kalevi müügitulu 28,8 miljoni euroni, ettevõte teenis samal ajal 618 000 eurot kasumit.

AS Kalev müüs 2011.

Müügimahtude kasv ja turuosa suurenemine kergitasid 2011. aastal AS Kalevi müügitulu 28,8 miljoni euroni, ettevõte teenis samal ajal 618 000 eurot kasumit.

AS Kalev müüs 2011. majandusaastal kokku 5000 tonni maiustusi ehk 425 tonni rohkem kui aasta varem. Maiustustemüügist moodustasid 54% kompvekid ja 33% šokolaaditahvlid. Lisaks müüs AS Kalev vaadeldaval perioodil kokku ligi 1500 tonni küpsiseid ning Vilma kaubamärki kandvaid küpsetussegusid.

Toodangust realiseeriti 89% Eestis ja 11% erinevatel eksportturgudel. 33% Kalevi ekspordist läks Soome ja 26% Lätti, 20% nn taxfree tsooni ja 13% Venemaale.

ASi Kalev müügitulu ulatus 2011. majandusaastal kokku 28,8 miljoni euroni, mida on 11,3% rohkem kui 2010. aastal. Ettevõte teenis 618 000 eurot kasumit (2010. aasta lõpetas Kalev kaubamärkide raamatupidamisliku allahindamise tulemusena 5,8 miljoni eurose kahjumiga).

Kalevi juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul tuleneb Kalevi müüginumbrite kasv ettevõtte kasvavast turuosast, mis omakorda näitab, et Eesti tarbijad eelistavad üha enam kodumaiseid maiustusi. “Kalevi müügile avaldab jätkuvalt mõju nn. transrasvadest loobumine, mis on paljude tarbijate jaoks oluline argument Kalevi toodete eelistamisel. Aasta jooksul tõime turule ka mitmed edukad uudistooted, näiteks Mesikäpa batoonikese, Kalev Finest kinkešokolaadid ja koostöös Premiaga Mesikäpa jäätise, aga tugevaid tulemusi näitasid ka meie läbi aegade populaarseimad tooted, “ lausus Kaare.

Tema sõnul loodab Kalev veelgi parandada oma positsioone ning suurendada eksporti tänu käesoleva aasta aprillis tööd alustanud uues šokolaadiköögis toodetavale tipptasemel šokolaadile.

AS Kalev on Eesti suurim ja vanim kondiitritööstusettevõte, mis annab tööd ligi 340-le inimesele. Turu-uuringufirma Nielsen andmetel ulatus Kalevi mahuline turuosa käesoleva aasta veebruaris-märtsis 42,8 protsendini.

© 2021 AS Kalev, All Rights Reserved