est
? (0 €)
Ettevõte Tooted Uudised Tasub teada Šokolaadipoed Retseptid Maiasmoka kohvik Retseptid Kontakt

Mesikäpa sõbrad koguvad raha liikumispuudega laste taastusraviks

Sellel nädalal startis koostöös Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskusega Mesikäpa heategevuskampaania, mille eesmärgiks on koguda liikumispuudega laste taastusraviks 15 000 eurot.

Sellel sügisel kogub Mesikäpp raha liikumispuudega lastele taastusraviks vajalike seisulaudade ja funktsionaalsete toolide ostmiseks, aga ka grupitreeninguteks.

Sellel nädalal startis koostöös Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskusega Mesikäpa heategevuskampaania, mille eesmärgiks on koguda liikumispuudega laste taastusraviks 15 000 eurot.

Sellel sügisel kogub Mesikäpp raha liikumispuudega lastele taastusraviks vajalike seisulaudade ja funktsionaalsete toolide ostmiseks, aga ka grupitreeninguteks. “Tahame kaasata treeningutesse ja mängulisse teraapiasse ka ümbruskonna terveid lapsi,” rääkis rehabilitatsioonikeskuse juht Kadri Englas. “Liikumispuudega laste jaoks on füüsilise abistamise kõrval tähtis maandada hirme tõrjutuse ees ning julgustada neid rohkem liikuma ka väljaspool kodu ja haiglat. Ühised lõbusad grupitegevused võiksid sellele edukalt kaasa aidata.”

Orkla Eesti juhi Kaido Kaare sõnul peaksid rohkem liikuma ka kõik terved lapsed, aga eriti oluline on liikumine Eestis elavale 2500 liikumispuudega lapsele. “Soovime oma abikäe ulatamisega parandada taastusravi võimalusi, aga juhtida ka tervete inimeste tähelepanu nendele, kellele igapäevaste sammude tegemine pole sugugi elementaarne. Võiksime ka tänaval, toidupoes ning vabaõhuüritusel rohkem märgata ja oma abi pakkuda,” rääkis Kaare.

Mesikäpa heategevuskampaania on varasematel aastatel toetanud vähihaigeid lapsi koostöös Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liiduga, liikumispuudega lapsi koostöös Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskusega, kuulmispuudega lapsi koostöös Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondiga ning koolikiusu ennetamist KiVa programmi raames, kokku summas 88 483 eurot.

Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus on taastusravihaigla, mis on spetsialiseerunud neuroloogiliste probleemidega laste ja täiskasvanute abistamisele, aastas osutatakse teenuseid enam kui 3000 juhul.

© 2021 AS Kalev, All Rights Reserved